Výborné lískové ořechy, které nemůžou v domácnosti chybět. Tak třeba cukrářkám určitě ne, vždyť z lískových ořechů se dá udělat tolik dobrých, sladkých dezertů, určitě i na ozdobení hotových výrobků. S lískovými ořechy se setkáváme dá se říct každou chvíli. Jelikož rostou podél cesty, nalezneme je i na okraji lesa, když chodíme na houby nebo jen tak na procházku. Někteří lidé, si je dokonce nasazují na zahradách.
Lískové ořechy nám dopřejí pořádnou dávku energie a jsou dost zásobené minerály. Taky jako ostatní ořechy, tak i lískové se řadí ke zdravím tukům. Takže jsou pro naše zdraví prospěšné a nemusíme se ničeho obávat. Minerály kterými jsou oříšky zásobeny, jsou důležité pro náš organismus, nachází se v nich železo, zinek a vápník. Lískové oříšky jsou dokonalé palivo pro náš mozek, jejich konzumaci prospíváte ke zlepšení paměti. Taky nás dokážou zasytit na dlouho dobu, proto jsou taky vyhledávány ve zdravém jídle, jestli se to dá takhle napsat.
Takže se vůbec nemusíme bát je jen tak mlsat, vždyť jsou přeci zdravé, ale jak už to u ořechu bývá. Sice mají zdravé tuky, ale všeho s mírou. Pořád lepší než se u televize cpát slanými brambůrkami a tyčinkami, které nás sice zasytí, ale jen na malou chvíli a pak máme ještě větší hlad.
Na lískové ořechy dneska narazíte snad všude. Ve zdravé výživě, v obchodech, ale můžete si je taky koupit i na internetu. Ale opět kvalita=cena. Dokonce si můžete koupit lískový olej, který je dobrý do salátů. Dále si můžeme udělat, nebo koupit lískooříškový krém, které můžete jíst jen tak, nebo si ho dopřát na lívancích. Pokud oříšky zobat jen tak, je dobré je na pár hodin namočit do vody, jejich chuť se zdokonalí. Stejný princip jako u mandlí. Taky se můžou požít na domácí granulu, která je velmi oblíbená do jogurtů a různých ovesných kaší a sladkou snídani bohatou na tuky máte raz dva.